Packnings tips

Fick en fråga som handlade om packningen inför resan, viktiga saker att ha med och lite sånt så tänkte nu skriva lite om hur jag tänkte och dela med mig av några tips! Enjoy :)
 
Jag älskar att planera roliga saker och jag och Asta började prata om packning typ ett halvår innan haha. Vilket kanske var lite tidigt eftersom man köper nya saker man vill ta med osv men hellre för tidigt än för sent. Det blir ofta så att man tänker "jag ska ju inte åka förrän om 5 månader jag behöver inte tänka på packningen än" men helt plötsligt så sitter man där med sin resväska dagen innan man ska åka och så har man glömt att köpa något superviktigt och då kanske det är för sent. Så börja tänka ut vad du ska ta med dig i tid!
 
Börja med att kolla upp det allra viktigaste sakerna redan nu! 
 
  • Kolla så att ditt pass inte har gått ut eller kommer gå ut innan eller under resan för då får du inte åka med! Och om det snart går ut så fixa det så fort som möjligt.
 
  • Kolla så att du kan handla med ditt kort utomlands, för alla kort fungerar kanske inte i alla länder och hur kul är det att stå där i ett helt annat land utan pengar? Växla också dina svenska pengar till pund i tid så du inte glömmer det!
 
  • Din resväska måste vara rymlig och lätt att dra med sig eftersom det blir ganska jobbigt annars att gå runt med en klumpig och söndrig väska. Om du behöver en ny väska så skaffa det innan resan
 
  • Köp en adapter och kolla upp vilken sorts adapter du ska ha och om du ens beöver en. Det är olika från land till land vilket uttag de har så det är jätteviktigt att köpa rätt sort. I England så behöver du en adapter men inte i Frankrike.  
 Det var de allra viktigaste sakerna. Kolla gärna min video som jag gjorde innan jag åkte där jag visar lite saker som jag köpte innan resan!
 
 
Min bästa tips är:
 
  • Gör en lista med allt som du ska ta med dig. Skriv upp allt, varenda klädesplagg, varenda hårprodukt, allt. Då kan du enkelt bocka av allt när du väl ska packa ner det i väskan och då har du koll på att allt kommer med.
 
  • Organisera. Bestäm vad du ska ha i handbagaget, packa ner det viktigaste där så att du snabbt kan ta upp det om det behövs. Ex (pass, mobil, hörlurar, kamera, lite pengar osv). Lägg inte dina favorit kläder längst ner i resväskan det blir jobbigt att hitta de sen när du behöver de. Om du vet ungefär vad du ska byta om till när du har kommit fram eller om det är något speciellt som du vill använda så lägg det längst upp.
 
  • Diskutera med folk i din närhet. Jag pratade mycket med Asta om vad vi skulle packa och även några andra vänner som också skulle åka plus min mamma. Det är bra att prata med någon om vad som ska packas ner så att du inte glömmer något. Plus att du kanske påminner din kompis om hon/han glömmer något.
 
  • Tänk praktiskt. Jag tog med mig ungefär 5 st klänningar som jag tänkte ha på kvällar och på STS partyn men jag använde bara 2 av de en gång var under hela resan. Det var väldigt onödigt eftersom man inte klär upp sig så ofta som man tror. Man orkar inte gå runt i klänning en hel kväll om det inte är något speciellt som händer eller om det är lite kyligare någon dag. Det gäller ju såklart alla kläder, du behöver inte ta med dig kanske 4 par shorts och 5 par jeans liksom. Man använder inte allt plus att man köper så mycket nytt som man hellre vill använda. Så ta inte med dig onödigt mycket av allt.
 
  • Tänk på vikten. När jag åkte till Frankrike/England så var max vikten på resväskan 23 kg och handbagaget 8 kg. Det är ju olika beroend på vilket bolag man reser med men det brukar ligga där omkring. Så ett väldigt bra tips ,som jag själv inte tänkte på men som asta gjorde, var att inte ta med tex en helt ny oöppnad solkräm eller en helt ny handduk. Ta med en handduk som du inte är rädd om och som du kan slänga om du behöver, samma med solkräm, tandkräm, duschcreme osv. Man tror inte det väger så mycket men om du har ont om plats på väg hem så kan det hjälp väldigt mycket att slänga ut sådant.
Det var nog de tipsen som jag tycker är bäst. Exakt hur jag packade kommer jag inte ihåg men packade med min mamma ungefär en vecka innan.och vi hjälptes åt. Hoppas ni är nöjda med mina tips och svar och kolla in den här videon också där jag snabbt visar lite saker som jag hade med mig. :)
 
 

Jag är tillbaka!

Hejsan! Först vill jag bara säga attt jag hoppas att ni har haft en bra jul och en bra start på 2014! Är väldigt avundsjuk på alla er som bara lääängtar ihjäl er till i sommar då ni ska åka iväg på språkresa, åh.
 
Jag har varit väldigt oaktiv här ett tag nu och det är bara för att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om. Om ni har några förslag vad jag skulle kunna skriva om, något ni vill läsa eller undrar, om jag ska göra ett videoinlägg eller något liknande så skriv en kommentar! 
 
Jag har fått en del frågor som jag hade tänkt att svara på nu men först skulle jag vilja tacka för alla fina kommentarer som jag har fått! Blir jätteglad när ni skriver att min blogg har hjälpt er och att ni tycker om den, tacktacktack! Därför tänkte jag att jag skulle ta tag i bloggen nu! :)
 
 
De här två frågorna får jag väldigt ofta så här har ni svaret!
 
Åldern
Jag får fortfarande många frågor om åldern på de som åker på språkresan, så nu hoppas jag att jag är tydlig. Det är säkert olika från år till år men när jag var iväg förra året så var de allra flesta lika gamla som jag var, alltså 15 år. Alla var mellan 14-17 år men somsagt så var kanske 80% av alla där 15 år. 
 
Mitt bankkort
Sen så har också några undrat om mitt bankkort problem. När jag var i england så fungerade inte alltid mitt kort när jag skulle handla på affärer som tex Top Shop och River Island, och det var ju ganska pinsamt att stå där i kassan och ska betala och så funkar inte kortet. Jag ringde hem till min mamma flera gånger och jag vet ärligt inte varför det krånglade så mycket men det löste sig i alla fall tillslut och jag tog ut pengar för säkerhets skull.
 
Jag har Nordea som bank och har ett ungdoms kort och då finns det en spärr på 1500 kronor varannan veckan som man får ta ut och handla för sammanlagt. Det visste inte jag så jag fick panik och trodde att mina pengar var slut, vilket de inte var det var bara en spärr. Så ett tips är att kolla upp det innan ni åker och ta bort den så slipper ni massa onödiga samtal hem till Sverige.

RSS 2.0