Jun. 30, 2013

Hejhej! Nu har jag sjukt ont i fötterna haha. Dagen började med att jag och asta gick till skolan själva och vi hittade äntligen! Igår kväll gick vi vilse så vår värdpappa fick hämta oss, det var lite pinsamt. Igår gjorde vi massa lekar och spelade fotboll mot EF, vi vann hehe. I morse så gjorde vi lekar igen haha det var väldigt kul faktiskt och vädret var jättefint! Efter det så var det shopping på schemat, hur najs är det inte med shopping på schemat? Så vi gick och shoppade i nästan 6 timmar och jag köpte jättemycket och är sjukt nöjd! Jag visar allt i en video när jag är hemma ;)
På kvällen gick jag och Asta in till stan och mötte upp lite folk och åt på subway och sen var vi på stranden och några badade haha. Nu är vi hemma och ska snart sova, puss!


Jag är kär

Dag 1: Igår så kom vi hit till Torquay vid 12 ungefär efter att vi hade suttit i en buss i 12 timmar så vi var väldigt trötta när vi kom fram. Våran värd pappa hämtade oss och han var snygg haha. Mormorn är också här och hon körde oss hem. Senare på dagen så kom mamman hem också. Jag och Asta hann inte göra så mycket under dagen, vi packade upp och vilade ut och vi somnade innan maten också haha.Maten var god, vi åt lasagne och pommes väldigt gott. Vi kollad också på pll innan vi tillslut somnade.
 
Dag 2: Vi åkte till skolan 9 på morgonen och blev indelade i grupper och hade lite lekar, det var kul och man lärde känna några nya också! Skolan var fett fin! Senare på eftermiddagen så gick vi runt i Torquay på town walk och det var såååååå fint! Vädret var skitvarmt idag och det var sol och Torquay är ju bara så vackert! Jag är kär i staden. Nu ska vi snart äta middag och sen ska vi ha sports activities på kvällen. Vi hörs, puss!
 
 
 

Mina dagar i Paris

Hejsan! Äntligen kan jag blogga, internetet på hotellet i Paris var jättedåligt så nu när jag är i Torquay så kommer jag blogga mycket mer!
Jag är somsagt i Torquay nu och det kommer mer om det i ett annat inlägg men först tänkte jag skriva om mina tre dagar i Paris.
 
Dag 1: Vi fick gå upp 2 på natten och åka till Landvetten för att flyga till Köpenhamn och sen till Paris, fett onödigt. Där träffade vi en massa folk från våran grupp som var skittrevliga! Jag har redan skaffat många nya vänner, vilket är jättekul! Vi kom fram till Paris vid 11 på dagen och åkte direkt på sightseeing. Vi såg eiffeltornet, triumfbågen och notre damn bland annat. Sen bar det av till hotellet och vi fick packa upp lite oså, och på kvällen gick vi ut till någon kyrka och det var hur fin utsikt som helst! Vädret var fint och miljön i Paris är väldigt vackert på många ställen. Hotellet var ganska litet och inte världens finaste men det var lite mysigt ändå. 
 
Dag 2: Var det dags för disney land! Jag hade sätt fram emot det länge så jag var väldigt taggad! Vi tog tunnelbanan och tåh för att komma dit och det tog ett tag men helt klart värt det. Alla de som jag hade blivit bra vän med skulle med så det var väldigt roligt. Disney land var faktiskt väldigt coolt och stort. De hade dock inte så många karuseller men det var en som var skitkul, spacemountain. Jag och mina vänner gick mest runt och tittade på allt, det är riktitg fint gjort. Det var långa köer och allt var dyrt men det fick man ta helt enkelt. På kvällen var det en jättefin parad med en massa disney figurer och en asbra låt haha. Om ni ska till Paris borde ni verkligen lägga till Disney land!
 
Dag 3: Sista dagen i Paris så åkte vi en båttur på Seine (?) en stor flod mitt i Paris där man såg alla sevädrdigheter ,det var mysigt. Sen fick vi gå själva i Paris och vi gick ett stort tjejgäng och det var superkul! Vi gjorde en harlem shake mitt vid notre damn, sjöng till ett par på kärleksbron, den med hänglåsen, (väldigt fin btw) och tog massa bilder i fotoautomaten och kollade i affärer på chausse elysee. Sen har vi åkt buss från Paris till Torquay i 12 timmar(?!?) så jobbigt, men nu är vi här! 
 
Om ni ska åka till Torquay tycker jag verkligen att det är värt att åka till Paris, vi hann se såå mycket på tre dygn och det är många fina ställen där. Det var lite kortfattat om Paris, imon skriver jag om Torquay. Ha det bra, puss!
 
 

Snart så är det dax!

Hejhej! Ligger just nu i min säng och försöker sova men det går ju sådär haha. Om ett par timmar kommer Asta och hennes mamma hit och så åker vi till flygplatsen. Knappt lönt att sova typ. Men det är bara helt sjukt. Jag finner knappt ord. Jag ska äntligen åka efter 8 månaders längtan. Herregud.

Igår så var Asta och hennes familj här och vi pratade lite om resan och planerade osv. Det skulle kommit upp ett inlägg igår men det funkade tydligen inte.

Idag har jag då packat och köpt det sista som jag behövde. Jag har haft hur lång tid som helst på mig men gör såklart allt sista dagen haha. Jag landar i Paris vid 10-11 ungefär och sen blir det sightseeing. Jag vet inte om jag kommer att ha tillgång till internet när jag är där men om jag har det kommer jag att blogga!

Nu får jag nog lägga ifrån mig mobilen och försöka sova lite. SNART SÅ ÅKER JAG, TAGGAD TILL TUSEN. Ha det bra puss!

Våran present till värdfamiljen haha


Packlista

♥ Handdukar
 
♥ Underkläder
 
♥ Pyjamas
 
♥ 3 par skor/sandaler/jogginskor/converse
 
♥ 3 par jeans
 
♥ Mjukisbyxor
 
♥ 9 toppar/linnen/t-shirts
 
♥ 2 collagetröjor
 
♥ 1 stickad tröja
 
♥ Bikini
 
♥ 3 klänningar
 
♥ 1 byxdress
 
♥ Träningstajts/sportbh/sportlinne
 
♥ Adapter
 
♥ 3 shorts
 
♥ Parfym/deo
 
♥ Plattång/hårfön
 
♥ Mobil/Kamera + laddare
 
♥ Schampoo/Balsam osv
 
Tror det var allt :)

What's in my resväska

Råkade lägga upp den här videon på fel videofyme account men aja, jag länkar den här ändå så det gör inget haha :)
 
Jag visar lite snabbt vad som är i min resväska och en packlisat kommer upp senare idag också, enjoy! 
 

VideofyMe

 Jag har skpat ett vidofyme konto till min språkresa. Där kommer jag lägga upp alla mina videos från England och de kommer även läggas upp här :)
 
Följ mig: minsommaritorquay.blogg.se

Frågor & Svar

Fråga: Hej, jag funderar på att åka på språkresa nästa sommar men jag har problem med att välja vilket ställe jag ska åka till. Har du några tips? Och varför valde just du/ni torquay? :)
 
 
 
Svar: Hej Josefin! Åh va kul att du funderar på att åka på språkresa .Jag och Asta hade ett ganska självklart val när det gällde språkresan, alltså Torquay. Vi eller iaf jag tyckte att det verkade som en mysig sommarstad och man fick också åka till London och kunde även lägga till övernattning i Paris, som vi gjorde. Torquay var också lite billigare än många andra kursorter. Vi kollade också upp vad som fanns i staden, affärer, aktiviteter, läste bloggar osv. Så det tycker jag att du också borde göra, ta reda på info om de kursorterna som du är intresserad av. 

Om du är osäker tycker jag att du ska kolla upp om det kommer att vara något möte där de berättar om alla kursorterna nära där du bor och gå dit. Det gjorde vi och det hjälpte mycket, där får man reda på mycket om alla kursorterna! Då kan du jämföra och fråga frågor, jag tycker att det var väldigt bra! Sen beror det ju också lite på vad för slags resa du hade tänkt dig, intensivkurs i England, eller någon mer äventyrlig som coast to coast eller något varmt ställe som Malta? Det kan bara du bestämma haha.

Men det är mina tips, hoppas att det hjälpte lite iaf! Och om du nu är nyfiken på Torquay tycker jag att du ska kolla min blogg lite då och då nu i sommar när jag är där. Jag kommer lägga upp mycket bilder, videos och skriva jättemycket. Så kan du ju se om det verkar bra. Om du undrar något mer så är det bara att skriva :)

 
 
 

Har faktiskt lite erfarenhet

Jag börjar bli lite nervös nu innan resan och det får mig att tänka tillbaks på min resa till Italien 2011. Då reste jag och 19 andra elever från årskurs 7 inklusive Asta och fem lärare till en liten stad i Italien som heter Asti. Vi hade ett utbyte med en skola där och på våren 2012 kom de till oss. Vi bodde i varsin familj tillsammans med vår Italienska "kompis" i 10 dagar och gick i skola där.
 
Första dagen var väldigt nervös om man säger så haha. Jag kom dit och åkte bil med min Italienska kompis Anna och hennes mamma till deras radhus. De kör som galningar där btw. Det var nervöst först men det släppte snabbt och jag blev bra vän med Anna och alla de andra. Det var en riktigt rolig upplevese och om ni får chansen att göra det så tveka inte. Man blir säkrare på att prata engelska och man lär sig en massa nya saker. Jag saknar det fortfarande ibland och jag hoppas att jag känner så efter språkresan också.
 
Och om 5 dagar ska jag och Asta resa tillsammans igen och jag har ungefär samma känsla som jag hade då. Nervös, men så jäkla taggad! 
 
 
 
 


Fått svar!

Jag öppnade min mail och såg att min värdmamma hade svarat! Jag blev jätteglad och hon verkade riktigt trevlig. Hon är 28 år och har två barn och en sambo eller vad man ska kalla det och enlig henne bor de nära stranden och nära stan. Skitnajs! Nu är det snart dags att träffa de, så grymt taggad är jag.



En vecka kvar

Hejsan! Jag har börjat packa lite kläder osv inför resan, eftersom det bara är en vecka kvar idag (!!!!) Det kommer bli mycket pakning och många saker att hålla reda på. Min resväska känns redan full och jag är knappt halvvägs...detta kommer bli intresant.


Mail till min värdfamilj

Hejsan! För ett tag sen så bestämde jag mig för att skriva ett mail till min värdmamma så jag skrev och skickade det men mailadressen stämde inte. Så då fick jag maila till sts men de visste inte heller den rätta. Så igår skickade jag ett kort sms till henne och bad henne ge mig rätt adress så nu har jag mailat och väntar på svar!

Jag måste ju erkänna att nerverna börjar komma lite nu när det snart är dags. Jag ska snart flyga iväg i tre veckor till ett helt främmande land. Tänk att det var drygt 8 månader sen jag och Asta bokade resan och nu är det snart dags. Man tror att det kommer ta jättelång tid men det går faktiskt riktigt snabbt. Det känns bara så overkligt att vi äntligen ska åka.


Lite coolt faktiskt

Tja! För någon vecka sedan så mejlade jag till sts för att det hade blivit ett fel med deras läkning till min blogg på hemsidan och för ett par dagar sen hade jag fått svar. De hade tydligen tyckt att min blogg var fin osv och ville att jag skulle blogga "lite extra" eller vad man ska säga under min resa till Torquay. Vilket jag tycker är superkul eftersom det var många som skulle blogga från Torquay i sommar. Så nu kollade jag precis sts hemsida och såg att de hade fixat mim bild och lagt upp min presentation, jag blev jätteglad! En bra start på sommarlovet!



Jun. 09, 2013

Hejsan! Hittade ett inlägg på min blogg som jag skrev när det var 242 dagar kvar och det får en att inse hur snabbt det har gått egentligen. Snart är det bara två veckor kvar, helt sick.

Jag fick ett mail från min ledare Susanna idag med lite mer info om resan, tips osv. Jag försökte också mejla min värdmamma men mailadressen funkade inte så jag får försöka nå henne på ett annat sätt.

En annan grej som slog mig innan var att jag måste börja packa. Det är snart bara 2 veckor kvar (!!!!!) och jag har inte börjat! Imorgon ska jag nog ta tag i det och planera lite. Åh nu är jag snart i Paris. ❤


RSS 2.0