Liseberg

Igår så åkte jag, asta och natalie upp till göteborg för att gå på Liseberg tillsammans med en massa andra från språkresan! Det var tom några som hade åkt från stockholm för att träffa oss. Det var jättekul att se alla igen även fast det bara har gått 2 veckor sen vi sågs sist, det känns som en evighet sen. Vi var på Liseberg hela dagen och åkte nästan allting plus att vi gick gasten, skit läskigt! Det var en riktigt rolig dag och jag hoppas att jag snart får se de igen, puss!


Frågor ang värdfamiljen, explorer pass & aktiviteter

 

Frågor&Svar

Fråga från Allie:
Ingick Paighton utan explore pass?
Bodde du mitt i Centrum hos din värdfamilj?
Du skriver att du åt ute nästan hela tiden, men det är väl helpension så att du kunde få mat av värdfamiljen varje måltid om du inte valde att äta ute? Var maten dyr i torquay om man åt på restruanger (inte fast food resturanger då som burger king oså).?
Hur var ute tiderna?
Valde du skola på eftermiddagen eller förmiddagen? Vad skule du rekomendera? Jag har nänmligen bestämt mig för att åka till torquay nästa år :)

Svar: hej allie! Gud va kul att du har valt att åka till Torquay, du kommer inte att ångra dig. Du behöver inte ha explorerpass om ni ska till Paignton. Jag bodde ganska nära skolan men att gå in till stan tog det 45 minuter och med buss ungefär 10 minuter, så nej jag bodde inte så nära centrum. Ja det är helpension så du får frukost, lunch och kvällsmat av din värdfamilj men lunchen är bara en macka, en frukt och chips (det är ju dock lite olika från familj till familj) men det hade nästan alla i sin lunchbox. Så därför åt jag ofta ute på lunchen tex på subway och burger king och det är mycket billigare än i sverige också. Jag åt bara på en "riktig resturang" en gång och det var ganska billigt där, jag tror jag betalade mellan 100-130 kr för pasta och dricka.
Ang skolan så väljer man inte om man har det på förmiddagen eller eftermiddagen. Första veckan kanske du har lektioner på förmiddagen, och nästa vecka på eftermiddagen, det byter man så att alla grupper får både och. Men jag tyckte att det var skönare att ha lektioner på eftermiddagen. Om du har fler frågor så är det bara att skriva, hoppas du får en skitbra resa :)


Frågor ang shopping & fritid

Jag fick några frågor som var ungefär samma så tog inte med alla i inlägget men era svar finns med här ↓
 
Fråga från Alice: När man var i London, besökte man madame tussade då? eller ingick det i explore pass? 
Hur var det när man skulle shoppa? Både i Torquay o London, fick man gå själv med ett gäng kompisar i Torquay och shoppa på fritiden eller hur gick det till? Fick man röra sig fritt i torquay på fritidegn och gå på cafe eller så eller när shoppade du? Och i London, fick man röra sig fritt på i ett gäng med typ en ledare eller så. T.ex på Victoria's Secret, var en ledare tvungen att följa med?
 
Svar: Hej alice! I London så fanns det olika aktivieter som man kunde välja emllan, tex Madam tussade som du undrade om. Men ingen av de ingick i explorer pass och man fick betala om man ville gå med på dessa aktivieter och de kostade mellan 15 - 30 pund per aktivitet. Aktiviteterna gör du på din fritid i London kan man väl säga så om du tex väljer att gå på Madame tussade så gör du det på din fritid, om du hellre vill ha din fritid till att shoppa så kanske du måste offra en aktivitet, fattar du? Vi fick iaf gå fritt i London om vi inte hade någon aktivitet det enda kravet var att vara i tid och att man skulle gå minst tre personer. Men detta informerar dina ledare om några dagar innan ni åker till London. I Torquay fick vi alltid gå med kompisar i stan på våran fritid, ledarna var bara med på gemensamma aktiviteter och i skolan så när du är ledig får du göra vad du vill med dina vänner och då kan du ju passa på att shoppa, fika osv. Jag shoppade på lunchen, efter skolan och nästan alltid under min fritid haha. Hoppas du är nöjd med svaren :)
 
 
Fråga från Olivia: Hej, jag undrar hur mycket av pengarna som gick åt till shopping och hur mycket sm gick åt till aktiviteter/mat/busskort osv?(: 
Och var det många i gruppen som var i paris också? är det värt osv? 
 
Svar: Hej olivia, Jag hade med mig 7000kr samanlagt till hela resan (Paris,Torquay & London) och i Paris gick det åt ungefär 1000 kr till mat, transport och lite shopping. I Torquay så levde jag livet haha och shoppade mycket och åt mycket, jag åt ute varje dag ibland flera gånger per dag så det blev en hel del pengar på det haha. Jag tror jag gjorde av med 5000kr i Torquay sammanlagt på mat/shopping och aktiviteter, sen är det svårt at säga exakt hur mycket det blev till varje.
Aktiviteterna kostade mellan 7-13 pund, det berodde på vilken aktivitet det var. Busskortet köpte jag i onödan (kolla med din värdfamilj först om du behöver ett) det kostade 450 kr, så för mig var det slöseri med pengar men om man bor långt ifrån skolan och stan är det väldigt bra. I London så ingår allt förutom aktiviteterna (alltså, lunch, frukost, middag) så där är det egenltigen bara shopping pengar som behövs. Jag tycker att Paris var värt det, man lär känna folk innan man kommer till kursorten och det är ett bra sätt prata med nya människor liksom. Vi hann med väldigt mycket på så kort tid och jag hade jättekul verkligen! Det var faktiskt många som valde paris också, vi var väl ungefär 40 pers. Sen kom det fler när vi var i Torquay. Hoppas du fick svaren du ville ha :)
 
 

 
 
 
 

Bilder från Torquay

 

SPRÅKRESE HAUL DEL 2

 

Tips

För alla er som ska åka så tänkte jag skriva lite tips inför resan, något som jag hade varit väldigt tacksam för innan jag hade åkt. Det är sjukt mycket att tänka på och att få lite hjälp av någon som har upplevt det är bäst. Så här kommer några av mina tips.
 
♥ Ta med halvtomma shampoo flaskor, bodylotion, balsam osv, för då kan du slänga det innan du ska hem och då väger väskan mycket mindre
 
Om du har Nordea kort så borde du kolla om du har en spärr, ungdomsspärr eller vad det heter. OCH på vissa affärer så fungerade inte mitt kort så ha kontanter ifall något inte funkar.
 
♥ Om du ska till till Torquay via Paris så borde du ha med dig ungefär 1000kr (100eruo) för att maten är dyr där och man måste betala för tunnelbanan som kostar ungefär 150 kr, det ingår inte i priset
 
♥  I Torquay (och antagligen på fler kursorter) så kunde man betala extra om man ville följa med på fler aktiviteter som tex Battlefield Live, zoo, splashland (en vattenpark) och mycket mer. Det kostade mellan 7-13 pund per aktivitet, det var lite olika.
 
♥ Samma sak gäller i London med aktiviteter ↑
 
♥ Om du är inställd på shopping så tycker jag personligen att de hade väldigt bra shopping i Torquay. Där fanns tex Primark, New Look, Boots, The body shop och många fler! Sen så åker man också till London där Victoria's Secret, Hollister osv finns. Om du har explorer pass så åker man till en stad som heter Exeter där fanns också bra shopping så det var värt det. Ta det lungt med pengarna det gjorde inte jag och det var inte kul när allt var slut sen...
 
♥ GLÖM INTE ADDAPTER
 
♥ Ta med alla sorters kläder, man vet aldrig med England.
 
♥ Snabb mat är väldigt billigt där så om du är hungrig finns det typ 4 subway, mcdonalds, kfc och burger king i stan.
 
världens bästa ledare ♥ 
 

SPRÅKRESE HAUL DEL 1

 

Frågor & Svar

Fråga: Hejsan, jag ska på språkresa till England nästa år och jag vet inte hur mycket pengar jag ska ta med mig, men hur mycket hade du med dig? Är 7000 lagom?

 

Svar: Hejsan, åh va kul att du ska på språkresa till England, du kommer inte att ångra dig! Ska du till Torquay också? Jag hade med mig 5000 från början och behövde ungefär 1000kr till Paris, till mat, shopping och transport sen i Torquay så shoppade jag lite för mycket så jag slösade upp pengarna som var kvar ganska snabbt (alltså 4000kr). Så mina föräldrar fick sätta in mer pengar så totalt blev det 7000kr i fick pengar och det var lagom. Men jag shoppade och åt som sagt mycket, så om du är inställd på shopping så blir nog lagom. I London är det också mycket shopping och då behöver du också pengar. Sen, både i Torquay och London så kan man betala för olika aktiviteter som kostar mellan 7-26 pund, det beror på lite. Men det är också en sak man får tänka på. Om det är något mer är det bara att skriva. Hoppas du är nöjd med svaret och att du får en skitbra resa! :)

Victoria's Secret i London

 

London

Hejhej! Internet här på hotellet är väldigt segt så jag har inte lyckats blogga via datorn därför har jag inte många bilder nu, de kmr senare ;) iaf vi kom hit till London vid två i förgår och vi åkte buss hit. Första dagen så hann vi inte göra så mycket. Först så gici vi till hotellet checkade in och vilade ett tag och sen drog vi till Piccadillycircus och fick lite fritid. Då sprang jag och Asta till Victoria's Secret, vi Sprang verkligen haha. Sen så åt vi mat på en resturang och det var i stort sätt allt vi hann med, eller juste lite mer shopping också hehe.
Dag 2 så var det massa aktiviteter som man hade betalat för och bokat innan om man ville gå på de, de kostade mellan 15-26 £. Jag valde att gå på London Dundgeon, ett spöktåg typ, och We will rock you musikalen på kvällen, den var riktigt grym! Sen resten av tiden hade jag fritid och då shoppadd jag haha.
Nu idag är det vår sista dag...Det är så hemskt att jag inte vet vad jag ska säga. Vi har sagt hejdå till nästan alla nu och alla grät. Asså det var riktigt jobbigt att säga hejdå till folk som man inte kommer se på vääääldigt länge. Nu är det bara vi som ska till Göteborg och Köpenhamn kvar på hotellet och vi håller på att packa. Vi lämnat hotellet vid 12 och sen flyger vi vid 5 och kommer hem runt 12 på natten. Jag har hemlängtan nu och saknar alla där hemma så mycket, men jag vill samtidigt stanna här med alla underbara människor. Jag bloggar mer när jag kommer hem, svarar på frågor, lägger upp bilder, videos osv. Ha det bra, puss!


London imorgon 🇬🇧

Hejsan! Jag är så trött, de senaste dagarna har vi knappt varit lediga så jag har inte haft tid att ladda upp bilder eller blogga så mycket. Men iaf idag så åkte vi tidigt på morgonen till en stad som heter Newquay den låg ungefär 2 timmar härifrån och bussen var världens sämsta. Det var sjukt varmt och sätena var helt raka. Inte så trevligt haha. Efter den hemsk bussresan så gick vi till en väldigt fin strand, det var nog set klaraste havet jag har sätt hittills. Vi var också på ett akvarium som var ganska kul, det ingick i explorer pass. Vi hann inte vara där så länge eftersom resan dit var lång men det var skönt att ha en sista dag på stranden. Vår värdmamma sa att denna sommaren var den varamste på 7 år...7 år! Fatta vilken tur vi har haft med vädret, jag är väldigt tacksam över det.

Nu har jag och Asta packat allt och städat vårt rum som var kaos. Imorgon åker vi ju till London i tre dagar och sen hem. Jag är jättetaggad för London men det är synd att vi ska lämna Torquay, jag älskar verkligen allt här. Men samtidigt ska det bli skönt att komma hem till sin egen säng, alla mina vänner, min pojkvän, min familj osv. Jag har faktiskt lite hemlängtan nu. Men det är det roligaste jag har gjort. Nu måste jag dock sova, vi ska upp 6 imorgon...ha det bäst, puss!


Sista kvällen

Hejhej! Kom hem för ett tag sen, och jag kommer vara så död imorgon. Hela dagen har vi spenderat på stranden och det var den varmaste dagen hitills. Jag tror att det var upp mot 30 grader och solen stekte verkligen, helt sjukt. Men jag ska inte klaga, vi hade en väldigt bra dag på stranden iaf. Nu på kvällen gick jag och Asta ut och åt med typ 16 andra från våran grupp på en resturang eftersom det är vår sista kväll i Torquay. Det är så sjukt sorgligt att vi snart ska lämna Torquay och alla nya vänner, redan igår började folk gråta för att vi skulle lämna varann. Usch. Iaf nu ska vi inte deppa vi har London kvar!
Efter att vi hade ätit jättegod mat (och billig) så köpte vi glass och gick till piren. Det var riktigt mysigt att sitta där i solnedgången och prata med alla, en perfekt sista kväll. Imorgon ska vi tillbringa dagen på en annan strand och sen åker vi. Men nu måste jag verkligen sova men vi hörs imon? Btw ni kommer få sååå mycket fler bilder när jag kommer hem, puss!


https://cdn1.cdnme.se/4130057/7-3/pic_51e1da399606ee0f90b60d0f.jpg" class="image">


Avslutningsfest

Hej på er! Igår kväll var nog en av de roligaste kvällarna här. Vi hade som sagt vårt sista disco igår och temat var hippie. Alla i våran grupp hade ett hippie band så det var ju kul att alla gick in för det. Alla dansade också hela kvällen tillsammans och när låten "sommartider" kom så stod alla vi svenskar i en ring och dansade, till och med de som inte brukar dansa. Det var verkligen en jättelyckad kväll trots att det hände lite drama innan.

Idag hade vi lite lekar i skolan på morgonen och sen fick vi våra diplom och typ "betyg". Sen så körde vi bowling och jag fick en strike. Efter det gick vi in till stan och shoppade en sista gång rejält innan vi ska åka, jag fick med mig lite saker men mest godis till London haha. Nu så är vi hemma och ska börja fixa oss till vår avslutningsfest som vi ska ha ikväll. Lite sorgligt men det är inte slut än så jag ska inte deppa, vi ska fan till London snart! Hoppas ni har det bra, puss!Hippie

Hejsan! Jag och Asta kom hem för en stund sen och vi håller på att fixa oss inför vårt sista STS party och vi har temat hippie. Vi var inne i en billig affär och köpte lite accesoarer tills ikväll tidigare idag och vi ska dansa sååå mycket. Jag kommer vara så trött ikväll haha. Idag så hade vi först lektioner på morgonen och vi hade prov, det var faktiskt ganska svårt men det gick helt okej. Sen så hade vi en lång lunch rast och så hann vi även åka till Paignton beach en stund. Det var inte lika varmt idag som det har varit resten av tiden, det blåste ganska mycket idag. Vi har också betalat för de aktiviteter som vi vill göra i London. Det var mycket att välja mellan så det var lite svårt men tillslut så bestämde jag mig för två saker som ni får veta senare. Men nu har jag lite brottom, hoppas ni har det bra där hemma, saknar er alla!


Smygtitt


Bananboat 🍌

Tjena! Idag så hade jag väldigt ont i magen så jag stannade hemma från skolan. Jag har huset helt för mig själv och jag har tagit det ganska lungt idag, sovit lite osv.

Igår så åkte vi Bananboat och det var en av höjdpunkterna på resan faktiskt! Det var lite läskigt men skitkul verkligen. Det ingick också i explorerpass. Sen så fick vi lite tid att sola och bada, så skönt! Ha det gött, puss!Battlefield live 🔫

Hejsan! Igår så hade vi först lektioner på morgonen och det är faktiskt kul. Vi har fett bra lärare några är från Sverige och några från England och vi gör lekar, diskussionsfrågor och lär oss lite om England. Det är i alla fall mycket roligare än skolan hemma i Sverige.

Efter skolan så åkte alla iväg till Brixham och körde Battlefield live. Ni vet spelet Battlefield? Det var som det fast på riktigt eller vad man ska säga. Vi fick ha såna coola millitärdräkter och vapen så sprang man runt och sköt det andra laget. Det var typ en blanding mellan laserdome och paintball. Jag tycker verkligen ni borde testa det om ni åker hit, askul och det kostade bara 10£. Nu idag ska vi snart till skolan sen blir det antagligen bananboat, wiiiie. Ha det bra puss!Lite bilder från de senaste dagarnat

I fredgas så var vi ute på en utflykt kommer dock inte ihåg vad platsen hette men det var la fint haha. Och senare på kvällen blev det väldigt fint väder så då var vi på en kvällskryssning eller ja, kryssning och kryssning det var en gullig liten båt. Det var väldigt mysigt och fint väder! Idag så har vi ju då shoppat i Exeter och vi var en stund i Dartmoor och kollade på djur. Ikväll ska vi antagligen gå ut, ha det bra puss!
 
 

I Exeter

Hejhej! Jag sitter just nu på Urban outfitters tillsammans med Kajsa och Asta och jag passar på att blogga lite snabbt. Vi åkte väldigt tidigt hit imorse vid halv 9 och stannade först i Darthmour (stavning) som hade fin utsikt och hästar och kossor. Vi var där en stund och nu är vi då i en shopping stad som heter Exeter. Jag har shoppat på Hollister, det var rea och nu är jag så glad! Exeter ingår i explorerpass så det är något ni borde köpa! Vädret är jättefint och nu ska vi snart gå till fler affärer. Ha det jättebra så hörs vi senare!I skolan

Hejhej! Just nu är vi i skolan och har precis haft drama lektion där vi skulle spela upp skillnader mellan Sverige och England. Det gick ju sådär haha. Nu gör jag bara ett snabbt inlägg så bloggar jag mer med lite bättre bilder senare idag eller ikväll. De senaste dagarna har vi haft lektioner och olika random sporter. Vädret har varit ganska dåligt då två senaste dagar vilket är tråkigt men det är bra nu och det ska bli jättevarmt nästa vecka! Ikväll är det sts party igen och förra gången var det skitkul men sååå varmt! Så det är väl planerna för dagen, skriver mer senare, puss!


https://cdn2.cdnme.se/4130057/7-3/pic_51d57dccddf2b32a1bf8829b.jpg" class="image">


Paighton

Hej på er! Jag hann inte blogga igår så här kommer et inlägg från igår och idag
 
Igår: Så åkte vi till Paighton (det är typ en stad jämte Torquay) och var där hela dagen. Vi var på stranden och det var jättefint hav men fett kallt i vattnet. Vi badade, solade, alla brände sig någonstans haha och vädret var super fint! Vi åkte även lite karuseller och lekte på en lekplats. Lunchen åt vi på subway, alltid lika gott! På kvällen var det fritt så då gick jag och Asta in till stan och sen gick jag in i en tjej och började blöda i tanden, yey.
 
Idag: Så gick vi till cookington Village och jag och några tjejer åt frukost på ett mysigt cafe, supergott! Senare så gick vi till skolan och gjorde ett test jag tror det gick ganska bra. Och jag och Asta hann även gå i stan en stund och shoppa lite mer hehe. Nu ska vi snart till sts party så vi hörs, puss!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0